Leopoldsburg

Leopoldsburg

Leopoldsburg

Hoofdpagina

Leopoldsburg is ontstaan doordat er meer en meer mensen rond het Kamp van Beverloo kwamen wonen. Vandaar dat in de volksmond nog steeds gesproken worden over ‘t Kamp als men het over Leopoldsburg heeft.

Het eerste deel bestaat uit artikels over de geschiedenis en over de verdwenen zaken van Leopoldsburg. Zoals elke stad of dorp ontsnapt Leopoldsburg ook niet aan het feit dat historische gebouwen verdwijnen. Hoe jammer het ook is, het blijft van het grootste belang dat we deze goed documenteren en een plaatsje geven zodanig dat ze nooit vergeten worden! Deze kunnen ook hieronder teruggevonden worden. Deze lijst is zeker niet volledig en in de toekomst zal nog wel meer verdwijnen…

 

Leopoldsburg

Hieronder zie je alle artikels. Je kan echter ook op de knoppen drukken om enkel Historiek of Verdwenen zaken te zien! Door op de titel van de foto’s te klikken kom je op het artikel terecht.

Wat kan je nog bekijken / bezoeken?

Er zijn nog vele mooie historische gebouwen en monumenten te vinden in ‘t Kamp. Sommige zal je hier echter niet terug vinden omdat ze onder Het Kamp van Beverlo ingedeeld staan. Soms is het moeilijk om te zien welke militaire zijn en welke burger, ook al omdat sommige ooit van ‘eigenaar’ veranderd zijn. Onderaan vind je al de artikels die gekoppeld zijn aan ‘t Kamp. Andere kan je terugvinden op de pagina van Heppen of het Kamp van Beverlo.

Je kan echter zelf ook een keuze maken tussen Gebouwen  –  Monumenten  –  Locaties  –  Musea:

Wil je alles zien dat je nog kan bekijken? Ga dan naar de overzichtspagina!

This article is also available in English