Heppen

Heppen

Heppen

Hoofdpagina

Als we aan Heppen denken, dan denken we veel te snel aan dat “deeltje” van Leopoldsburg. De geschiedenis van Heppen gaat echter verder terug dan die van Leopoldsburg. Het verdient dus zeker een eigen plaats op deze site. Mijn zoektocht is zeker nog niet gedaan en ik probeer meer en meer te weten te komen over de geschiedenis. Ik hoop dan ook dat het in de (nabije) toekomst deze pagina nog flink gaat uitbreiden!

Ook Heppen ontsnapt niet aan het feit dat historische gebouwen verdwijnen. Hoe jammer het ook is, het blijft van het grootste belang dat we deze goed documenteren en een plaatsje geven zodanig dat ze nooit vergeten worden! Deze kunnen ook hieronder teruggevonden worden. Deze lijst is zeker niet volledig en in de toekomst zal nog wel meer verdwijnen…

 

Hieronder zie je alle artikels. Je kan echter ook op de knoppen drukken om enkel Historiek of Verdwenen zaken te zien! Door op de titel van de foto’s te klikken kom je op het artikel terecht.

Wat kan je nog bekijken / bezoeken?

Als je even de tijd neemt om eens rond te wandelen in Heppen, dan zal je zien dat er nog een aantal mooie historische gebouwen en monumenten te vinden zijn. Zeker de moeite om eens te bezoeken is het Heemkundig museum. Je zal er zeker van genieten!

Hieronder vind je alle artikels die gekoppeld zijn aan Heppen. Andere kan je terugvinden op de pagina van Leopoldsburg of het Kamp van Beverlo.

Je kan echter zelf ook een keuze maken tussen Gebouwen  –  Monumenten  –  Musea:

Wil je alles zien dat je nog kan bekijken? Ga dan naar de overzichtspagina!

This article is also available in English